INJEKTIONER

OM PROCEDUREN

Injektionsbehandlingar introducerades på 80-talet då kollagen användes för att fylla ut linjer och rynkor. 1996 lanserade världens första stabiliserad hyaluronsyra Restylane som snabbt ersatte kollagen behandlingarna. Efter detta har utvecklingen gått framåt i en rasande fart och användningsområdet för injektionsbehandlingar har utvecklats markant.

Idag har injektioner ersatt mycket av implantatkirurgin i ansiktet. Med hjälp an en injektion kan du få en form på haka, käke, kindben näsa, läppar vid ansiktsmodellering. Injektioner kan behandla ålderstecken som mörka ringar under ögonen (tear trough), en djup nasolabial fåra, ledsna mungipor eller hamsterpåsar.

FILLERS

Vi erbjuder behandlingar med hyaluronsyra fillers. Hyaluronsyra finns natruligt förekommande hos oss och mer än 50% av vår hyaluronsyra finns i huden där den ger elasticitet och fuktighet. Den kroppsegna hyaluronsyran bryts ner på ca 24-48 timmar och ombildas konternuerligt. Den hyaluronsyra som används vid injektioner är icke animalisk (framställs biotekniskt) och är stabiliserad vilket innebär att den har mycket längre nedbrytningstid.

Hyaluronsyran består av vatten och en polysacharid (socker), vilket innebär att nedbrytningsprodukten i kroppen blir just vatten och socker. Det finns idag flertalet olika hyaluronsyror med olika egenskaper som anpassade till olika behandlingsområden, så kallade vävnadsanpassade fillers.

Juvederm – Stylage

Idag finns det hundratals olika producenter av hyaluronsyra fillers runt om i världen. Vi på Geometric Clinic har valt att endast arbeta med de produkter som har en gedigen forskning och dokumentation bakom sig. Inom varje produkt finns det olika sorters geler med olika egenskaper.

Stylage S – M – L

Juvederm Ultra 2 –

Juvederm Ultra 3 –

Juvederm Ultra 4 – Voluma

Det som skiljer produkterna åt är deras viscositet, mjuk-hårdhet, förmåga att absorbera vätska, samt deras cohesivitet-klibbighet. Beroende på dina önskemål och vilket område du vill behandla hjälper en certifierad behandlare att välja rätt produkt!

Vi ser till att våra clienter får en bra, behaglig och professionell upplevelse. Därför innehåller våra produkter lokalbedövning. Mindre smärtsamt och en mer behaglig känsla!

PRIS

Priser (per ml)

1ml 3000:-

2ml 2700:-

3ml 2400:-

4ml 2100:-

BOTOX

Behandling med Botulinumtoxin (Botox, Vistabel, Azzalure, Dysport) utnyttjar och justerar balansen mellan olika muskler och kan på detta sätt minska bekymmersrynkan, pannlinjer, kråksparkar, bunny lines över näsan, lyfta mungipan eller läppen.

Botulinumtoxin kan även användas för att dämpa tuggmuskeln vid tandgnissling, minska generande svettning eller behandla migrän och spänningshuvudvärk.

PRIS

Priser (per område)

1 område: 2000:-

2 områden: 3000:-

3 områden: 3800:-

4 områden: 4300:-

5 områden: 4800:-